peste o clipa s-a spart ciutura noptii de primavara. prin ferestrele suprapuse se vedeau doua chipuri tinere, ravasite de pocnetul absurdului. o mie de probleme - ai inchis ochii repede. somn usor fara tresariri si vise. intotdeauna. te-ai asezat pe marginea patului si ti-ai lipit talpile de podeaua rece. iti urai viata. ai tras de jos hainele, le-ai trecut peste tine si le-ai asezat in ordinea cuvenita. ai privit camera. aerul proaspat si lumina unei noi dimineti de scoala, reinceperea goanei - seria veche.


ai fi putut sa infunti incremenirea cerului printr-un salt dincolo de calendarul fara intamplari, dincolo de multimile de persoane flamande si supuse. drum fara inceput si sfarsit, resemnata surpare. mormant tacut, delirul absentei de fiecare zi. din nou - greutatea tacerii, planseul suspendat. 

plangeai; poate ai plans tot timpul

de la inceput si dinainte, neauzind nici cand ai auzit atunci cand trebuia sa se auda clar si parca nu. 


alta dimineata; ingenuncherea robilor ingaduie soarele. aparitia jur-imprejurului pregateste razbunari. ura promite explozia mult visata. ipoteze de amintiri, umeri ce tremura, furie care nu si-a gasit ritmul, dar si cuvinte de iubire.


oare asta-i dovada ca tot ce ni s-a intamplat era necesar?


esti suparat, esti mereu suparat; ai pierdut timpul si el te-a pierdut pe tine. 

au mai trecut doua zile; acelasi licean somnolent. 

suntem indreptatiti sa vorbim despre confuzie, interoceptie si urmarit. 


cuvintele mi se par tarzii si parca se tarasc fara motiv sau punct de reper

ne pierdeam vremea pe ruta Bucuresti-Constanta, in compartimentul in care ghicitoarea fara dinti obisnuia sa prevesteasca nimicuri cum ca noi vom reveni zadarnic la mare pentru a ne salva sufletele de la nenorocire;

ce lectura fara alfabet.


totul ar putea fi prea tarziu, asadar -

urmareste-ti miscarile fara ostilitate. capata aparenta armoniei, devino un fildel insotitor al propriilor pasi; fii un invelis magnetic in jurul eului tau, capabil sa capteze emotii si sa aspire ganduri. lasa-te poluat instantaneu de stari si ambitii pentru a te concentra si pastra in adanc, fericit ca nimic nu poate fi retinut.


Postări populare de pe acest blog